Leszcz z patelni z ratatoulle

Leszcz z patelni z ratatoulle

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Filety z leszcza

    2szt 120g
  • pomidory

    3szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do bardzo wysokiej temp.ok 230c
Bakłażany pokrój w cienkie plastry pomidory bez skórki w grubą kostkę cukinie 2szt w cienkie plastry 2 średnie czerwone ostre papryki grubo pokrojone 1 czerwona cebula pokrojona w pióra. Do żaroodpornego naczynia włóż pomidory bakłażany cukinię paprykę cebule i polej oliwą dokładnie wymieszać piec bez przykrycia prze 20min mieszając aż warzywa się zrumienią posyp czosnkiem posiekanymi ziołami bazylią i oregano. Ok 200g warzyw zmiksować z oliwą z oliwek przykryć żeby nie ostygły Na rozgrzanej patelni smażyć filety opruszone solą i pieprzem ok 2 min z każdej strony przetarte ratatoullie ułożyć na talerzu na wierzchu położyć warzywa rybe i świerzy szpinak

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rosik93

12.05.2012 22:40
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat