Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gorąca czekolada-pomarańczowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 80 gr
czekolada gorzka 20 gr
syrop pomarańczowy 25 ml
śmietana 30% 200 ml
mleko 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Gorąca czekolada-pomarańczowa

Obie czekolady połamać na kawałki. Mleko zagotować razem ze śmietaną. Do gotującej się konsystencji wrzucić czekoladę. Całość gotować, cały czas mieszając. Po 2 minutach dodać kieliszek syropu pomarańczowego. Wszystko gotować przez 15 minut do czasu zgęstnienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

misia53 27.10.2012 00:49
smakowita
bernadetta2 28.02.2012 21:38
super
smile 26.01.2012 12:30
pyszny wykwintny deserek =)
edi 15.12.2011 12:23
wow:)
sunnymood 09.12.2011 11:58
na zimowe wieczory:)
pacpaw 29.04.2011 19:34
pychotka:)
ben-ka 21.04.2011 19:17
aż ślinka cieknie:)
Mati13 08.03.2011 10:09
musi byc smaczna:)
Mysiunia 21.01.2011 15:49
suuuper:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak