Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowy z pieczarką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
jaja 2 szt
pieczarki 8 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
ser gouda 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowy z pieczarką

Schab umyć i podzielić na kotlety.Staranie rozbić.Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i solą.Panierować w jajku i w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju.Na usmażoną stronę kotleta położyć po dużym kapeluszu pieczarki i posypać startym żółtym serem.Patelnię przykryć pokrywką,smażyć kotlety do momentu,aż ser się roztopi.Podawać z frytkami i dowolną surówką.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 06.06.2011 10:01
mniam
aacaac 26.05.2011 08:46
super
Krystyna32 30.04.2011 17:23
pycha
Aniunia773 31.01.2011 21:36
tez takie robie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak