Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik truskawkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 2 szt
biszkopty okrągłe 1 szt
truskawki 0,5 kg
serek homogenizowany 600 g

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik truskawkowy

Dno średniej wielkości tortownicy wyłożyć biszkoptami.Truskawki oczyścić,ułożyć na biszkoptach.Dwa opakowania galaretki rozpuścić w połowie litra gorącej wody.Przestudzić.Serki homogenizowane połączyć z tężejącą galaretką.Masę przełożyć do tortownicy.Wstawić do lodówki na około 2 godziny.Torcik podawać udekorowany truskawkami.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 30.08.2011 08:25
świetny
RenataZ-et 16.04.2011 20:55
pyszny deser

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak