Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczaka w sosie miodowo-musztardowo-piwnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 2 sztuki
miód
musztarda
piwo

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczaka w sosie miodowo-musztardowo-piwnym

Kurczaka kroimy na kawalki i smazymy na patelni. W miedzy czasie mieszamy musztardę z miodem w proporcji 1:1. Kiedy kurczak trochę się podsmazy, polewamy go piwem i smażymy aż odparuje. Nastepnie zalewamy przygotowanym sosem. Sos powinien oblepiać kurczaka, a nie sciekać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 13.03.2011 10:28
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak