Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z cebulką i pieczarkami - parowar

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet ryby 2 sztuki
sos sojowy 2 łyżki
sok z cytryny do smaku
imbir do smaku
masło 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
pieczarki 1/2 kg
szałwia do smaku
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z cebulką i pieczarkami - parowar

Rybę skrapiamy sosem sojowym i sokiem z cytryny oraz obkładamy plasterkami cebuli i imbirem. Pozostałą cebulę i pieczarki kroimy w pólplasterki i razem z szalwią wkladamy do dolnego naczynia parowaru. W górnym naczyniu parowaru umieszczamy rybę z jarzynami. Gotujemy ok 15 minut. Po ugotowaniu pieczarki i cebule przekładamy do rondelka z masełkiem i podsmazamy. Doprawiamy sola i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 19.05.2011 23:22
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak