Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajko po wiedeńsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
masło 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Jajko po wiedeńsku

Jaja wbijamy do szklanki, przyprawiamy sola i pieprzem i wstawiamy do garnuszka z woda. Garnuszek ustawiamy na gazie i obserwujemy jaja. Kiedy białko sie zetnie dodajemy łyzeczke miasta i wyjmujemy szklanke z wody. Mozemy jesc z kazdym lubianym przez nas pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

annagebalska 07.02.2011 08:53
pycha
pawelek 23.01.2011 09:56
Zaraz sobie takie coś zrobię, dzięki za przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak