Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy Kebeb

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Pitta 3 sztuki
filet z kurczaka 500 g
mięso wieprzowe 200 g
papryka czerwona 1/2 sztuka
żółty ser starty garść
sałata 3 liście
jogurt naturalny 2 łyżki
sól do smaku
przyprawa do gyrosa do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy Kebeb

Mięso pokrojone w kostke marynujemy przyprawa i solą, a nastepnie smazymy na oleju do miekkosci. Czosnek obieramy i rozcieramy, po czym dodajemy do niego jogurt i odstawiamy. Papryke kroimy w paski, a salate drzemy na polowki. obrać i rozetrzeć, dodać do joguru odstawić. Paprykę pokroić w paski, sałatę podrzeć na połowy. Chleb wkładamy do piekarnika o temp 220 stopni na jakies 8 minut. Pogrzane chlebki przekrajamy na pół. Kieszonki faszerujemy serem, smazonym miesem, papryka i sałata. Polewamy sosem jogurtowo czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak