smalec do chleba

smalec do chleba

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • świeża słonina

    500 g
  • łopatka

    250 g
  • cebula

    2
  • ząbek czosnku

    4-5
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Słoninę pokroić w kostkę. Wrzucić do dużego garnka. Wlać szklankę wody. Podgrzewać od czasu do czasu mieszając, aż skwarki będą przezroczyste. Mięso opłukać i pokroić w drobną kosteczkę. Dodać do roztopionego tłuszczu i smażyć ok. godzinki. Od czasu do czasu mieszając. Cebulę drobno posiekać dodać do mięsa i tłuszczu. Gdy cebula nabierze złotego koloru garnek zestawić z ognia. Dodać pieprz i zmiażdżone ząbki czosnku. Wymieszać i odstawić do przestygnięcia.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

plocia

25.10.2013 22:29
Jakoś za smalcem takim nie przepadam

gosia47-47

25.12.2010 09:53
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat