Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone naleśniki z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 2 szklanki
mleko 3 szkalnki
jajko 2 sztuki
szpinak 25 g
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieczareki 1 kg
masło 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone naleśniki z pieczarkami

Robimy ciasto nalesnikowe, zostawiając szpinak i 1 szklanke mleka, które miksujemy przy pomocy blendera. Zmiksowany z mlekiem szpinak dodajemy do ciasta i mieszamy. Na patelni, na 2 łyzkach masła podsmazamy pokrojona w kostke cebulke, a nastepnie dodajemy posiekane pieczarki. Smazymy wszystko razem jakies 20 minut. Nastepnie smażymy nalesniki, a pieczarki z cebulką doprawiamy sola, pieprzem i sosem sojowym. Faszerujemy nalesniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak