Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla pszenno-kukurydziana - ciasto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 g
mąka kukurydziana 150 g
oliwa
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla pszenno-kukurydziana - ciasto

Ze składników wyrobić ciasto. Odstawić je na 20-30 minut, po czym uformowac kulki o srednicy 4-5 cm i rozwalkować na cieniutkie placki. Smazyć na prawie suchej patelni, aż pojawią sie brązowe plamki. Jeśli pojawią się pecherze przycisnać je lopatka do powierzchni patelni. Gotowe placki odgrzewać na parze i wypelnić czym się lubi: kurczakiem, warzywami, serem, sosami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 01.02.2011 08:51
na pewno to wypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak