Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

flaczki jarzynowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt.
seler 1|2 szt.
por 1 szt.
fasola szparagowa 200 g
oliwa 1 łyzki
pieprz do smaku
sól do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: flaczki jarzynowe

Do dużego garnka wlać 1 i 1|2 wody i doprowadzić do wrzenia,dodać fasolkę por oczyścić usunąć zielone liście,a białą część pokroić w plasterki,na patelni podsmażyć por i dodać do fasoli,marchew pietruszkę seler pokroić w słupki dodać do zupy gotować,doprawić,flaczki powinny być dość pikantne,podawać z lanymi kluskami lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Buczo007 22.01.2011 09:45
super
Ewelina45 22.01.2011 09:35
nie jadłam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak