Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kolorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron ryżowy 1 szklanka
kostka rosołowa 1 szt
kukurydza 1 puszka
groszek 1 puszka
fasola czerwona 1 puszka
pieczarki marynowane 1 słoiczek
papryka czerwona 1 szt
cebula biała 2 szt
tabasko 1/2 łyżeczki
ketchup łagodny 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kolorowa

Makaron zagotowac w bulionie z kostki rosołowej, odcedzić. Przełożyć do miski, dodać odcedzoną i przepłukaną fasolę kukurydzę, groszek i pieczarki. Paprykę pokroić w słupki, dodać do pozostałych składników i wymieszać. Cebulę pokroić w kostkę. Zeszklić na oleju. Dodać keczup i tabasco. Przestudzonym sosem polać sałatkę i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 21.11.2012 08:57
Pyszna sałatka na kolację
Rybciia 12.06.2012 14:03
fajna :-)
Danuta8 24.01.2011 11:32
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak