Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 6 sztuk
cukier 2 łyżki
wódka 1/2 l

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka orzechowa

Orzechy włoskie drobno siekamy nożem. Przekładamy do słoja i zalewamy alkoholem. Naczynie zamykamy i odstawiamy na 6 tygodni. Co kilka dni potrzasamy słojem. Następnie płyn przecedzamy i zlewamy do butelki, a orzechy zasypujemy cukrem i czekamy, aż wytworzy się syrop. W tym czasie często wstrząsamy słojem. Syrop łaczymy z nalewem alkoholowym i odstawiamy na 2 tygodnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena34 21.01.2011 20:05
koniecznie musze spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak