Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak curry w sosie koperkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 kg
koperek 1 pęczek
jogurt naturalny duży
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 sztuka
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak curry w sosie koperkowym

Sos:
Koperek siekamy drobno i dodajemy do jogurtu. Dodajemy wyciśnięty mały ząbek czosnku i dobrze mieszamy. Odstawiamy do lodówki na conajmniej pół godziny, aby się \"przegryzło\". Sos ma być zimny - nie podgrzewamy go.

Kurczak:
Filety kroimy w kostkę i mieszamy dokładnie z przyprawą. Przyprawy dodajemy według uznania. Następnie obsmażamy na patelni bez tłuszczu, ew, na oliwie z oliwek.

Do tego podajemy ryż brązowy i przykrywamy sosem(zimnym).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krzyniu1984 26.02.2011 13:08
fajnie wygląda!
ewelinapac 23.02.2011 09:22
rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak