Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

befsztyki z cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Młode mięso wołowe 40 dag
pieprz
sól
cebula 3 sztuki
smalec 1 łyżka
Masło roztarte z zielona pie 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: befsztyki z cebulką

Mięso oczyścić z żyłek i tłuszczu, pokroić na cztery porcje, każdą dobrze zbić i posypać pieprzem. Obrać cebulę, pokroić w krążki, włożyć na rozgrzany tłuszcz i zrumienić. Zdjąć z patelni i odstawić. Na patelnie włożyć mięso i smażyć intensywnie po 4 minuty z każdej strony. Po odwróceniu na drugą stronę mięso posolić, a na 3 minuty przed dosmażeniem włożyć cebulę i na wierzchu położyć masło z zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak