Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pod śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śledzie w oleju 1 opakowanie
jabłka 2 szt
śmietana 18 proc 250 ml
cebula biała 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pod śmietaną

Śledzie kroimy na mniejsze kawałki, cebule kroimy w drobną kostkę, jabłka trzemy na tarce. Na półmisku układamy śledzie następnie przykrywamy je cebulą i startym jabłkiem, całość przykrywamy śmietaną. Na samym końcu posypujemy pieprzem. Śledzie odstawiamy na 2-3godziny do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 02.01.2013 15:54
pyszności
Ada-Gaba 02.01.2013 07:31
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak