Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata do mięs.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2,5 szkl
miód 1 szkl
cukier brązowy 100 g
czosnek 4 zabki
rozmaryn 1 łyżka
sól 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Gałka muszkatołowa mielona Prymat szczypta
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata do mięs.

Do garnka wlać wodę i miód oraz pozostałe składniki- zagotować.
Marynatę ostudzić.Mięso włożyć do miski,zalać i wstawić na noc do lodówki.
Tą marynatę stosuję do karkówki,drobiu i wołowiny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.01.2014 09:14
może się przydać ten przepis
alaaa 09.01.2014 18:26
fajna może wykorzystam
Rybciia 28.04.2013 21:29
przydatny przepis :-)
Motorek 28.10.2012 08:39
fajna
kuklik 07.05.2012 08:03
świetne
IZABELA29 08.02.2012 10:53
wyśmienita matynata doskonałe mięsko potem
smakoszek 11.11.2011 17:53
fajna
smakoszek 11.11.2011 17:53
fajna
Justa32 11.07.2011 16:32
musi być fajne mięsko po upieczeniu
misia53 15.04.2011 18:41
Może i zrobię ale uszczknę miodu ,bo szkoda mi tyle dać do marynaty
barbara11561 14.03.2011 08:11
Super
ben-ka 22.01.2011 09:22
Ha,ha,ha można i tak:)
pacpaw 22.01.2011 00:40
dobrze ze tak malo cukru brazowego. Taka ilosc to z MC donalda wyniose :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak