Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron z serkiem topionym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron grube wstążki 1 opakowanie
serek topiony śmietankowy duży 1 szt
pieczarki 0,5 kg
kukurydza 1 puszka
pietruszka zielona 1 pęczek
cebula 2 szt
pieprz
sól
majeranek
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron z serkiem topionym

Cebulę zeszklić, dodać pokrojone pieczarki. Gdy puszczą sok dodać serek topiony, śmietankowy duży lub dwa mniejsze. Doprawić, wsypać kukurydzę i dość dużą ilość posiekanej natki pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać.
W osobnym garnku ugotować makaron. Po odsączeniu połączyć makaron z sosem w jednym naczyniu dokładnie mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 02.08.2013 21:08
lubię takie jedzonko:)
ankaryba 19.07.2012 09:55
fajne :-)
Rybciia 07.02.2012 21:58
smaczne
misia53 31.01.2012 18:36
przepis godny uwagi
Motorek 21.12.2011 14:51
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak