Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna 3 szkl z górką
woda 1 szkl
sól 1/2 łyżeczki
Farsz:
cukier do smaku
cukier waniliowy do smaku
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z bananami

Makę wraz z solą wymieszać wraz ze szklanką goracej wody(wodę dolewać powoli). Zagniatać powstałą masę, aż będzie jednolita i elastyczna. Z tego przepisu wychodzi 40 małych pierożków.
Przygotować farsz: banany obrać i pokroić na mniejsze kawałki , połączyć cukrem i cynamonem (ilości wg uznania).
Wszystko ze sobą połączyć, aby powstała jednolita masa. Z ciasta wycinać małe kółka i w każde wkładać trochę farszu. Za pomocą dłoni zlepić ciasto. Przygotowane pierogi można od rau zamrozić, albo ugotować we wrzącej wodzie i po kilku minutach gotowania podawać.

Najlepiej smakują z serkiem homogenizowanym :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 26.03.2011 19:56
jeszcze nie jadłam
iziona 21.01.2011 09:15
Brawo ! Pomysł świetny na słodki obiad .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak