Ananas w porto

Ananas w porto

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ananas świeży

    1 szt
  • cukier puder

  • porto

    1\\2 szkl
  • orzechy nerkowca

    do posypania
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Ananasa pokrój na cząstki o grubości 1 cm. Z każdej cząstki zetnij skórkę i usuń twardy rdzeń. Posyp cukrem pudrem z obu stron, a potem przełóż do szklanej lub porcelanowej miski. Cząstki ananasów polej porto, odstaw na kilka godzin. Od czasu do czasu odwracaj ananasy w zalewie z porto. Ostatni raz odwróć owoce bezpośrednio przed podaniem. Przełóż do miseczek i posyp orzechami nerkowca.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

anja3107

21.01.2011 10:14
super przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat