Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Daktylowe talarki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płatki migdałowe 2 łyżki
wiórki kokosowe 5 łyżek
miód 1 łyżeczka
daktyle 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Daktylowe talarki

Usuń pestki z daktyli. Na patelni, najlepiej teflonowej, upraż płatki migdałowe do lekko złotego koloru. Dodaj daktyle. Smaż 3 minuty. Wyłącz ogień i drewnianą gałką lub łyżką rozetrzyj wszystko na jednolitą masę. Nie powinno być to trudne, ponieważ pod wpływem temperatury daktyle bardzo miękną. Dodaj miód, wymieszaj. Lep z masy kulki o średnicy 3 cm i spłaszczaj je pomiędzy dłońmi. Talarki obtaczaj w wiórkach kokosowych. Pycha - dla dorosłych i dla dzieci.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak