Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brokuł w migdałach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brokuły 1 kg
jaja 4 szt
majonez 125 ml
płatki migdałowe 4 łyżki
rodzynki 5 łyzki
jogurt naturalny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Brokuł w migdałach

1. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w wrzątku 5 minut .wyciągamy i studzimy .
2. Jajka gotujemy na twardo ,obieramy i kroimy w ćwiartki.
3. Brokuła łączymy delikatnie z jakami i polewamy majonezem wymieszanym z jogurtem.
4. Posypujemy płatkami migdałowymi i rodzynkami wcześniej moczonymi .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 12.01.2014 09:33
pyszny brokuł
Motorek 20.06.2013 08:10
lubię migdały i brokuł więc myślę, że będzie super
pacpaw 09.10.2012 17:49
takie brokuła z chęcią bym spróbował
alaaa 19.08.2012 10:22
brokuł na bogato ,fajne
barbara11561 08.07.2012 01:29
świetny
Anna133 07.12.2011 12:10
ciekawy przepis
Halusia 27.09.2011 21:39
Smaczne!
ben-ka 25.01.2011 09:38
Ciekawy sposób na brokuły.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak