Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pekinka z sezamem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 kg
kostka rosołowa 1 szt
woda 3 łyżka
koper ogrodowy 4 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
sezam nasiona 4 łyżka
olej rzepakowy 4 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pekinka z sezamem

1. Kapustę szatkujemy i przesmażamy na oleju około 5 minut .Dodajemy do niej rozpuszczona w 3 łyżkach wrzątku kostkę rosołowa .Doprawiamy cukrem i sokiem z cytryny .wrzucamy posiekany koper.
2. Mieszamy .Ziarna sezamu prażymy na suchej patelni i posypujemy kapustę przed podanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.03.2013 08:41
bardzo fajna
caralajna 20.03.2013 07:56
prosta i smaczna
misia53 31.01.2013 01:11
w takim wydaniu kapustki nie znałam
kasiaw 22.04.2012 10:24
muszę wypróbować
iknkirke 16.11.2011 10:11
ciekawe
Ewa/kalapurtka 22.07.2011 18:14
fajne
barbara11561 31.05.2011 07:02
Super:)
Zoso 25.01.2011 21:38
ciekawy pomysł
ben-ka 23.01.2011 10:42
Ciekawy sposób na pekinkę:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak