Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie z cebulą i jabłkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

matjasy solone 10 sztuk
jabłko 5 sztuk
cebula 4 sztuki
cytryna 1 sztuka
śmietana 12% 0,5 litra
cukier 1,5 łyżki
mleko 3 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie z cebulą i jabłkiem

Matiasy pokroić w kawałki, moczyć w mleku ok godziny. Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach i skropić sokiem z cytryny. Cebulę posiekać. Dodać do jabłek i wymieszać. Dodać śmietanę oraz cukier i ponownie dokładnie wymieszać. Następnie dodać kawałki filetów i wymieszać. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 19.09.2013 13:10
Śledzi z jabłkiem jeszcze nie jadłam
RenataZ-et 10.07.2013 23:33
super kolacja
Wafelek2601 26.12.2011 00:30
palce lizać

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak