Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapiekany z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 30 dag
pieczarki
masło 5 dag
cebula 1 szt
szynka 10 dag
natka pietruszki 1 lyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do formy
ser żółty 4 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapiekany z pieczarkami

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przelać gorącą wodą. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekaną cebulę, lekko zrumienić. Pieczarki pokroić na plasterki, włożyć do cebuli i dusić około 10 minut. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłożyć makaron, dodać pokrojoną szynkę i pieczarki, wymieszać. Posypać tarym serem i zapiec w nagrzanym piekarniku. Przed podaniem posypać natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 22.05.2013 15:19
Taki zapiekany makaron bardzo lubię.
gacopierz23 24.08.2012 21:14
też lubię
Robert10 09.08.2011 11:32
lubię
Neetka90 24.07.2011 14:03
super ;)
pigila
pigila 12.06.2011 14:53
super
Ania67 08.04.2011 09:06
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak