Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki na ostro

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 koszyczek
por 1/2 sztuki
oliwki czarne 10 sztuk
oliwki zielone 10 sztuk
papryka czerwona 1/2 sztuki
oliwa 1/2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
rukola do ozdoby
masło 1 łyżka
papryczka chili 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki na ostro

Pieczarki myjemy i odrywamy im nóżki, Suszymy na ściereczce, następnie układamy na foli aluminiowej. Pora podsmażamy na łyżce masła a następnie dusimy do miękkości. Następnie siekamy paprykę oliwki i wszystko mieszamy . Doprawiamy solą , oliwą oraz pieprzem. Faszerujemy pieczarki i pieczemy około 10 minut. Ozdabiamy rucolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 27.09.2011 11:32
ślicznie wyglądają
Grazyna0211 19.02.2011 16:29
czy oliwki mozna czyms zastapic?
novita26 05.02.2011 11:44
fajny przepis
ben-ka 21.01.2011 08:52
Jak ładnie wyglądają:)
Nina7 21.01.2011 07:19
Wyglądają smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak