Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTECZKA NA CHOINKĘ

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada mleczna 125 gram
czekolady gorzkiej zamrożonej 125 gram
miękkiego masła 125 gram
cukier brązowy 125 gram
ekstrakt wanilii 1 łyżka
mąka pszenna 150 gram
kakao 30 gram
jajko 1 szt
ozdoby cukrowe itp. do ozdoby
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTECZKA NA CHOINKĘ

1. W kąpieli wodnej rozpuścić tabliczkę czekolady ale podczas rozpuszczania nie mieszać.
2. Miękkie masło utrzeć z cukrem i ekstraktem waniliowym, następnie przelać płynną czekoladę i wymieszać.
3. Mąkę, kakao, sodę i sól wymieszać ze sobą, a następnie wymieszać z utartą masą, dodając na końcu jajko.
4. Na koniec -łyżką wymieszać ciasto z kawałeczkami czekolady.
5. Porcje ciasta nakładać łyżką do lodów (ok. 12 ciastek), a następnie piec przez 18 min. w temperaturze 175°C .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak