Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki francuskie z ciecierzycą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
sos sojowy 1 łyżka
ciecierzyca 1/2 szklanki
żółtko jajek 1 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
curry 2-3 łyżeczki
soczewica 1/2 szklanki
kostki rosołowe (warzywne albo drobiowe) 2-3
oliwa 1-2 łyżki
ser gouda 20 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki francuskie z ciecierzycą

Ciecierzycę zalewamy wodą na noc.
Do dużego garnka wlewamy wodę i wrzucamy do niej kostki rosołowe, namoczoną wcześniej ciecierzycę i soczewicę. Gotujemy.
Po kilku minutach dodajemy curry i oliwę- dalej gotujemy do miękkości.
Odcedzamy- polewamy zimną wodą.
Mieszamy z łyżką sosu sojowego i startym żółtym serem. Przyprawiamy kucharkiem i pieprzem.
Ciasto kroimy na kwadraty, na każdy z nich kładziemy porcję przygotowanej masy- sklejamy w trójkąty i kładziemy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Rozmącamy żółtko- smarujemy wierzch każdego trójkąta.
Pieczemy około 12 minut w temperaturze 220 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 16.01.2012 22:50
ciekawe danie
kamyk 20.11.2011 09:49
nigdy nie jadłem tej ciecierzycy ciekawe czy to dobre
Kopiko1983 29.07.2011 08:23
To musi być smaczne!
rzenia15 29.06.2011 10:59
fajny przepis
Gosia32
Gosia32 28.05.2011 11:51
pycha;]
magical66 15.05.2011 12:14
pyszności
kanu83 12.05.2011 21:43
ciekawe
Kuchareczekjeden 10.05.2011 11:43
ale suuuper!
IKrakowianka 12.04.2011 21:18
interesujące
Ewelina38 09.04.2011 09:35
przepis wart pokusy :)
iga2 24.03.2011 17:20
super
Krystyna32 22.02.2011 07:52
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak