Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna rolada serowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czarne oliwki 1/2 słoika
papryczki piri-piri 4 sztuki
sól i pieprz do smaku
ser biały 250 (tłusty)
ser gouda 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna rolada serowa

Ser wkładamy do woreczka odpornego na wysoką temperaturę, a następnie wkładamy do garnka z gorącą wodą na około 20 minut. W tym czasie przygotowujemy farsz. Biały ser mielimy dokładnie dodajemy zmielone lub drobno pokrojone oliwki i papryczki. mieszamy wszystko i doprawiamy solą i pieprzem. Gdy ser będzie bardzo miękki wyjmujemy go z woreczka i szybko rozwałkowujemy na cienki prostokąt. Na serowy placek wykładamy farsz i ciasno zwijamy. Roladę owijamy w folię aluminiową i schładzamy w lodówce do momentu aż da się pokroić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mysza666 21.01.2011 21:01
pomysł świetny:)
Nina7 21.01.2011 07:20
Apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak