Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gulasz szynkowy z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso od szynki 1 kg
pieczarki 20 dag
papryka czerwona 1 szt.
cebula biała 2 szt.
ogórki konserwowe 4 szt.
boczek wędzony 20 dag
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: gulasz szynkowy z pieczarkami

Szynkę umyj, osusz, pokrój na kawałki. Pieczarki oczyść, pokrój w kostkę. Cebule obierz, paprykę oczyść, pokrój w drobną kostkę. Ogórki pokrój na kawałki. Boczek pokrój w kostkę.
Olej rozgrzej w rondlu, podsmaż mięso. Dodaj pieczarki, warzywa i boczek, wymieszaj, oprósz solą i pieprzem. Duś ok. godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 09.06.2012 15:18
lubię
Robert10 29.01.2011 21:19
musi być pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak