Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka do barszczu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
sól 3 szczypty
jajko 1 sztuka
woda 3/4 szklanki
ugotowane i zmielone kominki 2 szklanki
cebulka 3 sztuki
kapusta kiszona 1/2 kg
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka do barszczu

Zaczynamy od ugotowania i pokrojenia drobniutko kapusty do której dodajemy drobno zmielone kominki. Cebulkę podsmażamy i mieszamy wszystko razem, przyprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Z jajka , mąki i wody zagniatamy ciasto. Wałkujemy i wycinamy na kwadraciki. Do każdego kwadracika nakładamy wcześniej przygotowany farsz i zlepiamy przeciwnym rogiem, nakładamy na palca i zlepami. Podajemy z czerwonym barszczykiem. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak