Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewkowe placuszki II

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 2 szt
mąka 3/4 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 2 łyżki
ocet winny 1 łyżeczka
olej do smażenia
mleko 1/2 szklanki
woda 1/4 szklanki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
sól
cynamon
imbir
pieprz
siemię lniane 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewkowe placuszki II

Marchew ścieramy na tarce.
Do mleka wsypujemy siemię- mieszamy, dodajemy ocet, wodę i olej- mieszamy raz jeszcze.
W drugiej misce mieszamy suche składniki, a następnie powoli wlewamy do nich wcześniej przygotowaną mieszankę mleczną- dodajemy marchewkę i mieszamy aż składniki połączą się w gładkie ciasto.
Odstawiamy je na kilka minut.
Łyżką wykładamy ciasto na rozgrzany na patelni olej formując niewielkie placuszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 06.06.2012 14:43
smaczne
iknkirke 29.01.2012 20:34
fajne
Iwona45 03.11.2011 22:44
mniam
Rybciia 24.09.2011 19:33
fajne
Gosia32
Gosia32 07.07.2011 13:49
mniam
kanu83 23.05.2011 13:59
ciekawe
marta1371 05.05.2011 22:17
świetny przepis,jutro takie robię
joanna77 11.04.2011 14:33
pychotka
m1monika 05.04.2011 21:52
ciekawy przepis :-)
misiek123 21.03.2011 17:09
super :)
Krystyna32 20.01.2011 21:40
super przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak