Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

MIODOWNIK

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 1/2 kostka
miód prawdziwy 2 łyżki
cukier puder 1 szklanka
jaja 2 sztuka
mąka przenna 4 1/2 szklanka
czekolada mleczna 1 tabliczka
orzechy włoskie 2 opakowania
mleko 1/2 litr
krem do karpatki 1 opakowanie
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: MIODOWNIK

1. W garnku rozpuścić margarynę, cukier, miód i gotować ok. 5 min na wolnym ogniu
2. Do przestudzonej masy dodać sodę i jajka i dokładnie wymieszać
3. Ciasto podzielić na 6 części i upiec placki przez ok. 10 min
4. Ugotować krem i ostudzony, porcjami dokładać do utartej margaryny z cukrem, można dodać odrobinę spirytusu
5. Placki przekładać cienko kremem, wierzch ciasta posmarować resztą kremu i ułożyć połówki orzechów włoskich, polać polewą czekoladową

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak