Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 50 dag
jabłka 2 sztuki
rodzynki 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
sok z cytryny 1 sztuka
cukier 2 szczypty
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę drobno poszatkować, zalać wrzątkiem, zagotować. Po czym wlać na sitko, polać zimną wodą i osaczyć.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarcę o dużych oczkach.
W salaterce wymieszać kapustę z jabłkami, rodzynkami i olejem.
Przyprawić do smaku cukrem, sokiem z cytryny i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 06.05.2012 23:56
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak