Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mój sernik

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 250 g
ser biały 1 kg
masło lub margaryna 250 g
jaja 6 szt
budyń śmietankowy 1,5
cukier wanilinowy
rodzynki
skórka z pomarańczy lub limonki

Przepis i sposób przygotowania na: Mój sernik

Utrzeć masło z cukrem pudrem na gładką masę,dodawać na przemian ser(trzykrotnie zmielony) i żółtka. Dosypać budyń,cukier waniliowy,bakalie.Zmiksować. Białka ubić na sztywno,delikatnie wymieszać z masą serową.Przełożyć do wysmarowanej tortownicy,piec ok 1 godz. na ciemny kolor w temp 180C.sernik zostawić w piekarniku do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 26.04.2014 15:59
uwielbiam serniki
Marta1986 02.05.2012 11:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak