Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziana cebula

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 40 dag
jaja 1
pieprz 2 szczypty
ser żółty 4 łyżki
woda 100 ml
olej rzepakowy 6 łyżeczek
masło 10 g
cebula 8 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziana cebula

1. Mięso mielone łączymy z jajkiem i doprawiamy do smaku ziołami ,pieprzem i maggi. Cebulę obieramy z łupinek ścinamy wierzch i wydrążamy środek .Zastawiamy tylko pół centymetrowa ściankę .Do każdej tak przygotowanej cebuli nakładamy farsz z mięsa. Posypujemy startym serem .
2. Układamy w naczyniu do zapiekania posmarowanym olejem ,wrzucamy kilka wiórków twardego masła i wlewamy 100 ml wody.
3. Piekarnik nagrzewamy do 180* C i pieczemy 30 minut pod przykryciem więc forma musi być na tyle wysoka by cebule nam zakryło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 14.10.2013 07:49
muszę kiedyś zrobić
romanrafal
romanrafal 18.03.2013 18:53
bardzo dobree
Bernadeta 04.11.2012 13:17
jeszcze nie robiłam a lubie cebule
Magdalena1110 17.05.2012 20:52
fajne
Katarzyna59 16.05.2012 17:58
super
Bożena13 24.05.2011 20:21
jadłam. Pychotaaa
ben-ka 26.02.2011 10:53
Przypomniałaś mi o cebuli faszerowanej - tak dawno nie robiłam!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak