Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buły nadziane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rodzynki 8 dag
mleko 250 ml
jaja 2 szt
smalec 2 łyżki
lody waniliowe 4 kulki
rum 10 łyżek
bułka 2 maślana

Przepis i sposób przygotowania na: Buły nadziane

# Bułki kroimy w cienkie kromki ,moczymy je w roztrzepanym jajku z mlekiem .
# Namoczone bułki odkładamy w tej mieszaninie na 20 minut od czasu do czasu je obracamy by dobrze nasiąkły .
# Smażymy na mocno rozgrzanym smalcu po 2 minuty z każdej strony .
# Podajemy z lodami posypanymi rodzynkami moczonymi w rumie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 31.10.2013 10:57
super smaczne
Mati13 26.04.2013 10:08
bardzo ciekawy pomysł
misia53 29.01.2013 13:43
świetnie pomyślane , tylko dlaczego na smalcu? wolałabym na oleju
Grażyna13 04.07.2012 11:59
Super nadziane buły :)
caralajna 04.07.2012 08:30
wow, muszą robić wrażenie
AGNIESZKA144 20.03.2012 20:22
ciekawe
Motorek 23.02.2012 16:58
super
barbara11561 20.05.2011 04:33
Też tak robię,ale z lodami nie jadłam:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak