Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana 200 ml
cukier 1,5 szkl
cukier waniliowy 2 szt
skórka z cytryny 1 szt
mąka pszenna tortowa 1,5 szkl
proszek do pieczenia 1 szt
margaryna mleczna 0,75 kostki
mleko 4 łyżki
płatki migdałowe 25 dag
jaja 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałek

1. Śmietana mieszamy z połową cukru ,jajkiem i cukrem waniliowym oraz skórka z cytryny ,
2. Najlepiej ścierać na tarce o małych oczkach. Dodajemy przesiana make i proszek do pieczenia.
3. Dokładnie mieszamy .
4. Ciasto smarujemy na posmarowanej blaszce i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200* C przez 12 minut .
5. W rondelku rozpuszczamy margarynę ,wlewamy mleko i pozostały cukier wsypujemy oraz cukier waniliowy.
6. Gotujemy i mieszamy z migdałami .
7. Studzimy .
8. Masę migdałowa smarujemy po podpieczonym placku i wstawiamy jeszcze na 15 minut również w temp 200* C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.07.2013 14:06
ciekawy przepis
ankaryba 11.04.2013 08:09
fajny deserek :-)
caralajna 18.10.2012 13:14
pyszny
ewelina63 22.09.2011 11:22
ekstra
Justa32 21.09.2011 17:09
super
mirosława4 13.08.2011 18:47
ciekawy przepis
barbara11561 24.05.2011 00:27
Bardzo ciekawy przepis:)
Anna133 11.05.2011 08:07
super :)
Mirka-Ludomila 17.03.2011 00:32
super
ben-ka 25.02.2011 18:22
Ciekawy przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak