Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DESER Z BEZĄ I MALINAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bezy 5 sztuk
śmietana 30% 250 ml
cukier wanilinowy 4 łyżeczki
cukier puder 3 łyżeczki
maliny świeże 1 kubek
czekolaa 1/4 tabliczka

Przepis i sposób przygotowania na: DESER Z BEZĄ I MALINAMI

Śmietankę kremówkę ubijamy, po kolei dodając cukier waniliowy i cukier puder – schłodzić. Maliny opłukać i osuszyć. Bezpośrednio przed podaniem, ubitą śmietanę wymieszać delikatnie z pokruszonymi bezami. Przekładać do pucharków, na przemian z malinami. Deser uwieńczyć wiórkami z czekolady.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak