Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚMIETNIK

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka agrestowa
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki
mleko 250 ml
śmietana 12% 0,5 litra
cukier 4 łyżki
cukier wanilinowy
galaretka brzoskwiniowa
galaretka truskawkowa

Przepis i sposób przygotowania na: ŚMIETNIK

Galaretki rozpuścić (każdą oddzielnie)w gotującej się wodzie,wlać do głębokich talerzy i odstawić do stężenia. Rozpuścić żelatynę w szklance gorącego mleka, dobrze wymieszać.Śmietanę utrzeć z cukrami,dodając przestudzoną żelatynę.Stężona galaretkę pokroić w kostkę.Wymieszać wszystko razem i przelać do tortownicy .Można dodać bakalie. Wstawić do lodówki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.09.2014 14:11
bardzo ładny ten śmietnik:)
erym 01.08.2014 12:54
ale nazwa, zapraszam Was na smietnik :) czestujcie sie, super wyglada, jadlam podobne i pyszne bylo!
Seba 26.04.2014 15:59
fajna nazwa smacznego deseru
pestka 16.04.2014 14:35
świetny deser
gusia1000 02.07.2012 19:57
Fajna nazwa i akurat na teraz.
caralajna 29.01.2012 12:50
zachecajaca nazwa ;p
Kopiko1983 17.12.2011 21:14
Ale świetnie wygląda!
Grazyna0211 30.09.2011 14:01
też mi się podoba pycha!
mic 23.09.2011 17:46
fajny smietnik:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak