Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie śmietonowo-koperkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 6 sztuk (pałki)
bulion drobiowy 0,75 l
śmietana 1 szklanka
mąka 2 łyżki
koperek pół szklanki posiekanego
sól
Pieprz biały mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie śmietonowo-koperkowym

Udka płuczemy, czyścimy, wkładamy do garnka, zalewamy bulionem, gotujemy do momentu ażbędąbardzo miękkie, prawie rozpadające się, a ilość bulionu zredukuje się o conajmniej połowę. Ściągamy skórę (wyrzucamy ją). Śmietanę rozrabiamy z mąką i pół szklanku wywaru, zagęszczamy sos. Dodajemy posiekany koperek, doprawiamy solą i pieprzem, ściągamy z ognia i odstawiamy na chwilę. Podajemy z ziemniakami z wody lub makaronem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 27.10.2011 22:12
smaczny przepis
Krystyna32 20.01.2011 21:43
smaczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak