Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka bankietowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 2 sztuki
seler naciowy 10 dag
por (biała część) 2 sztuki
kukurydza w puszce 15 dag
pieczarki marynowane 15 dag
musztarda 1 łyżka
majonez 2 łyżki
jogurt naturalny 4 łyżki
cytryna 1 sztuka
ogórek kiszony 4 sztuki
sól 3 szczypty
cukier 1 łyżeczka
pieprz 1 szczypta
ryż 50 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka bankietowa

Marchew, seler i por poszatkować. Dodać kukurydzę, posiekane grzybki, ogórki i szczypiorek. Wsypać ryż, wymieszać. Czosnek obrać, zmiażdżyć. Majonez, musztarda, jogurt wlać do naczynia, dodać czosnek, sok z cytryny, dokładnie wymieszać.
Przyprawić solą, pieprzem i cukrem. Sosem polać sałatkę, delikatnie wymieszać. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak