Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledz pod pierzynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 4 łyżki
filet śledziowy 4 sztuki
cebula 2 sztuki
musztarda 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
jajko 2 sztuki
nać piertuszki 1 łyżka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledz pod pierzynką

Filety śledziowe podzielić na mniejsze cząstki i ułożyć na półmisku.
Cebulę drobno posiekać, połączyć z musztardą i olejem.
Sos rozłożyć na filetach.
Jajka drobno posiekać.
Majonez wymieszać ze śmietaną i natką
Przykryć równomiernie śledzie.
Posypać posiekanymi jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 09.09.2011 22:12
ciekawe
mala2021 15.03.2011 20:50
bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak