Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada orzechowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 sztuki
orzechy włoskie 7 dag
cukier 7 dag
bita śmietana 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada orzechowa

Żółtka utrzeć z cukrem dodając orzechy i pianę z białek.
Na blachę położyć papier pergaminowy, posmarować tłuszczem i rozprowadzić masę.
W ciepłym piekarniku piec nie dłużej niż 10 min, bo w przeciwnym razie rolada może się łamać.
Po ostygnięciu zdjąć ciasto z papieru, posmarować bitą śmietaną i zwinąć w roladę.
Wierzch ciasta ozdobić również bitą śmietaną i kawałkami orzechów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak