Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

babka cytrynowa

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 250 g
margaryna 250 g
cukier 250 g
jajko 3
cytryna 1
proszek do pieczenia 1 lyzka

Przepis i sposób przygotowania na: babka cytrynowa

Zółtka ucieramy z margaryna i cukrem. Dodajemy cytryne starta na tarce, wlacznie ze skorka. Białka ubijamy na sztywno i mieszamy z masa. Dodajemy make i proszek i delikatnie mieszamy lyzka. Przelewamy do keksowki i pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. Po wyciagnieciu posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pigila
pigila 02.03.2012 22:45
super
Agnieszka/picola 04.02.2012 23:06
też taką robię
pawel6 21.01.2011 18:06
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak