Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z grochem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kwaszona 1,5 kg
ziemniaki 2 kg
sól
pieprz
boczek 100 g
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie
groch 0,5 łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z grochem

Kapustę wypłukać, odcisnąć, gotować do miękkości. Ziemniaki obrać, opłukać, wlać wodę, dodać sól, gotować. Do gotujących ziemniaków, wsypać groch, dodać przyprawy i gotować do miękkości. Ugotowaną kapustę, odcedzić, dodać do ziemniaków. Boczek pokroić w kostkę, przesmażyć, wymieszać z pozostałymi składnikami. Wszystko dokładnie utłuc, doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak