Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone pierogi z soczewicą

3.0
(18)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica 1 szkl
piure ziemniaków 3 szt
olej 3 łyżki
Majeranek suszony Prymat do smaku
cebula 3 szt
sól do smaku
mąka 2,5 szkl
woda w/g uznania
szpinak garśc liści

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone pierogi z soczewicą

Cebulkę drobno pokroić i podsmażyć na oleju,soczewicę ugotować ,gdy odparuje połączyć ją z cebulą,piure ziemniaczanym i przyprawami,wymieszać składniki ciasta mąkę,wodę,masło,liście obgotowanego ,drobno posiekanego szpinaku,zagnieść rozwałkować ciasto ,wyciąć krążki ,na krążki ponakładać farsz i dokładnie zlepić pierogi,gotować w osolonej wodzie .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak