Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paprykarz z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
żółta papryka 1 szt
pomidor 3 szt
pieczarki 3 szt
kukurydza w puszce 1/2
oliwa
chili 1 łyżeczka
sól
pieprz
fasola 1/2 puszki
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paprykarz z makaronem

Cebulę obrać i posiekać, zeszklić na łyzce oliwy. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki, wymieszać dusić chwilę. Wrzucić pokrojone w małą kostkę mięso, dusić 5 min. Papryki oczyścić z pestek i białych blon, pokroić w drobną kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, usunąć pestki. Paprykę i pomidory dodać do pieczarek z cebulą i mięsem, przykryć i dusić na małym ogniu, aż warzywa puszczą sok. Wtedy odkryć naczynie wsypać osączone z zalewy fasolkę i kukurydzę. Kiedy cały płyn odparuje , przyprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Podawać z makaronem rurki, ryżem lub ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak