Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z kiwi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1
ryż 2 torebki
cukier waniliowy 1 op.
masło 250 g
mleko 1 szkl.
woda 1 szkl.
kiwi 2 szt
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z kiwi

Ryż ugotować na mleku i wodzie do miękkości.Jabłka obrać zetrzeć , lekko podsmarzyc na maśle dodać cukir waniliowy i cynamon. Ryż wymieszać z jajkiem , wyłożyć połowe do posmarowanej masłem formy , potem jabłka a następnie dać 2 połowe ryżu. Piec ok. 30 min. wyłożyć i pocypać cynamonem cukrem , udekorować plastrami kiwi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 31.01.2013 07:12
bardzo ciekawe;)
Olaa 25.01.2011 18:21
mysle ze warte do spróbowania
traktorek 22.01.2011 11:15
CIEKAWE
teresa18 20.01.2011 19:09
zjadła bym sobie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak